Broche numéro 1

mei 15, 2011 § 4 reacties

De voorbije maanden keek ik af en toe naar de broches die de tassen van Eloleo en andere creatieve blogsters opvrolijken.
Deze week besloot ik de draad bij het verlangen te voegen nadat Eloleo mij de pap in de mond ofte de tutorial van Mme Zsazsa in de hand gaf.

Ik gebruikte een halve mouw van een versleten hemd van papa uit de kast met werkhemden en stofvodden, kwestie dat het géén probleem zou zijn moest het grandioos mislukken. Het rondje niet-rafelende stof kwam uit een stoffenrestje witte fleece.

Voor wie twijfelt: het is écht héél fijn om te doen en het lukte zelfs mij echt wel vlot! Géén naaimachine nodig! Slechts naald, draad, stof, een schaar, een knoop en een sluitspeld! Enkel de bloem aan het hartje naaien, vergde toch redelijk wat kracht voor mij.

De tutorial vind je hier.
Een patroon voor de drie cirkels (diameter 4, 8 en 11 centimeter) vind je hier. Dankje Ellen om me uit mijn lijden te verlossen: een half uur sukkelen met een zelf gefabriceerde passer uit krijt, draad en een naald resulteerde niet in cirkels.
Een tutorial van Eloleo voor broches met bloemblaadjes in andere vormen vind je hier.
Tip: naai de bloemblaadjes aaneen volgens de witte pijltjes in deze foto van de handleiding van Eloleo. Dan gaan je blaadjes altijd mooi staan en niet soms wat paraplu zoals de mijne…

En last but not least, de foto! Starring my favourite model: Valéas!

Flower broche (20/52)

Suggesties qua composities (stof/stoffen – knoop) voor volgende bloem-broches zijn altijd welkom! Zeker mensen die mijn kleerkast kennen of ze even bestuderen op de recente foto’s op mijn flickr: laat u gaan!

Advertenties

§ 4 Reacties op Broche numéro 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Broche numéro 1 voor Daphné's creaspinsels.

Meta

%d bloggers liken dit: